pátek 3. srpna 2012

Barman Láďa Glaser v Innuendu

Pavel Novák

Bar barem kromě prostředí samotného dělají především lidé. Ať už ti, kteří se rádi vracejí konzumovat své oblíbené drinky (či objevovat nové), tak i ti, kteří natěšeným hostům tyto drinky připravují. Jedno bez druhého by prostě nefungovalo. Rádi jsme chodívali takto za zážitkem do pražského Zapu Baru, kde jako šéfbarman působil úžasně charizmatický a nadaný týpek Ladislav Glaser. Vždy nám snesl modré z barového nebe a dokonce se na naši návštěvu připravoval nákupem ingrediencí, které v barovém inventáři běžně nebyly.


Poté, co jeho bar definitivně zavřel své dveře, rozhodli jsme se chytit příležitost za vlasy (né ty jeho ;)) a dohodli jsme se s ním na speciální spolupráci. Láďovi jsme v pátek 27.7. dali naprosto volné pole
působení, a byli si jisti, že naše hosty uhrane stejně jako nás. Vše se splnilo do puntíku.

Láďa speciálně pro tento večer připravil (mimo jiné) dva své drinky párované s tapas, tady jsou:


METAXA INFUSION

12* Metaxa servírovaná s ručně vyrobeným sáčkem ovocného čaje a velkou kostku ledu. Čaj obarví a ochutí jakýkoli destilát během pár vteřin, host si tak sám může zvolit zda bude drink pít s infuzí čaje nebo samotný.
Jako tapas jsme k drinku podávali domácí cookies s brusinkami (ty pekla naše bábovka).


SAN SIRO

Vermut Dry, Becherovka Lemond, Campari, grepfruit bitters, pomerančová mlha servírovaná na drink před hostem.
Drink pojmenovaný pro slavném fotbalovém stadionu v Miláně vznikl původně pro světovou soutěž Cinzano Cup 08, kde se umístil na 9. místě.
Jako tapas jsme k drinku podávali pěnové pusinky z Becherovky Lemond.



Protože byl tento večer úžasný a sklidil u našich hostů velký ohlas, rozhodli jsme se Láďovo hostování u nás zopakovat. Na sobotu 11. 8. 2012 pro vás tak chystá další skvělé drinky. Vy co jste nemohli, máte šanci si to všechno zažít sami na vlastní chutě!

1 komentářů:

  1. Děkuji byl to opravdu úžasný večer a hlavně hosté, kteří přišli.

    OdpovědětVymazat

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib