Bar barem kromě prostředí samotného dělají především lidé. Ať už ti, kteří se rádi vracejí konzumovat své oblíbené drinky (či objevovat nové), tak i ti, kteří natěšeným hostům tyto drinky připravují. Jedno bez druhého by prostě nefungovalo. Rádi jsme chodívali takto za zážitkem do pražského Zapu Baru, kde jako šéfbarman působil úžasně charizmatický a nadaný týpek Ladislav Glaser. Vždy nám snesl modré z barového nebe a dokonce se na naši návštěvu připravoval nákupem ingrediencí, které v barovém inventáři běžně nebyly.
Poté, co jeho bar definitivně zavřel své dveře, rozhodli jsme se chytit příležitost za vlasy (né ty jeho ;)) a dohodli jsme se s ním na speciální spolupráci. Láďovi jsme v pátek 27.7. dali naprosto volné pole
působení, a byli si jisti, že naše hosty uhrane stejně jako nás. Vše se splnilo do puntíku.
Láďa speciálně pro tento večer připravil (mimo jiné) dva své drinky párované s tapas, tady jsou:
METAXA INFUSION
12* Metaxa servírovaná s ručně vyrobeným sáčkem ovocného čaje a velkou kostku ledu. Čaj obarví a ochutí jakýkoli destilát během pár vteřin, host si tak sám může zvolit zda bude drink pít s infuzí čaje nebo samotný.Jako tapas jsme k drinku podávali domácí cookies s brusinkami (ty pekla naše bábovka).
SAN SIRO
Vermut Dry, Becherovka Lemond, Campari, grepfruit bitters, pomerančová mlha servírovaná na drink před hostem.Drink pojmenovaný pro slavném fotbalovém stadionu v Miláně vznikl původně pro světovou soutěž Cinzano Cup 08, kde se umístil na 9. místě.
Jako tapas jsme k drinku podávali pěnové pusinky z Becherovky Lemond.
Protože byl tento večer úžasný a sklidil u našich hostů velký ohlas, rozhodli jsme se Láďovo hostování u nás zopakovat. Na sobotu 11. 8. 2012 pro vás tak chystá další skvělé drinky. Vy co jste nemohli, máte šanci si to všechno zažít sami na vlastní chutě!
Děkuji byl to opravdu úžasný večer a hlavně hosté, kteří přišli.
OdpovědětVymazat