neděle 22. července 2012

Ostravský bar Modrá Myš

Pavel Novák
Že rádi cestujeme po barech, to už pravidelní čtenáři našeho blogu ví. Stejně tak ví i o tipech, kde se v zahraničí stavit na dobrý drink, o kterých vás zde rádi informujeme. Tentokrát však vstupujeme na horkou půdu - zůstaneme v tuzemsku a zveme Vás do ostravského baru Modrá Myš.

Modrá Myš
Stodolní 876/8
Moravská Ostrava
http://www.modra-mys.cz


Čaj o páté z ginu infuzovaného Bebe sušenkami
Modrá Myš svým odkazem navazuje na ostravská dvacátá léta, kdy bar Blaue Maus provozoval Karel Hampel v zadní části své kavárny. Současnou myšku však provozují uznávané osobnosti české barové scény Tomáš Březina a Radim Hamrosi. Pro nás největším lákadlem byl fakt, že uprostřed divoké Stodolní ulice existuje seriózní bar a ještě ke všemu nekuřácký. Zajímalo nás jací další blázni do podobného konceptu šli a ještě na takovémto místě.

 Drink z nového meníčka, pozdní hodina se podepsala i na mé paměti
Pro přespání jsme zvolili hotel Brioni, který se nachází na strategickém místě přímo ve Stodolní a hned vedle myši. Na místě jsme dokonce zjistili, že bar je z hotelu přímo přístupný, a tak nemusíte vůbec ven (což se hodí především při cestě zpět do postele :)).

Molekulární Modrá Myš z dílny Pavla Tvaroha
Byl pondělní večer, a tak jsme v baru nechytli žádného z majitelů. Nemuselo nám to být ale líto, protože nás celý večer velmi mile bavila barmanka Martina. A koktejly, které nám namíchala vážně stály za to. Vyprosili jsme si i drink z nově připravovaného menu, kdy Martina neváhala zvednout telefon a jeho přípravu zkonzultovat přímo se svým šéfem Radimem. Všechna čest! Ochutnali jsme i drink Modrá Myš, který pro bar speciálně připravil londýnský mág manipulativní mixologie Pavel Tvaroh. Musím říct, že spojení želé myši s absintem ve mě vyvolávalo respekt, nejsem absintový typ, ale toto spojení netradičního servisu s překvapivě jemnou chutí drinku mě dostalo.

Rebarbora-Tini
Dostalo se nám potvrzení, že otevřít takovýto koncept ani v Ostravě není legrace. I zřejmě to byl důvod, proč bar stojí přímo ve Stodolní, kam se svou povahou úplně nehodí. V jakékoli jiné boční ulici by si ovšem svou klientelu sháněl podstatně složitěji. Ostatně to my v boční ulici Prahy 9 moc dobře známe. Výhodou pro myš rozhodně je, že v Ostravě a okolí nemá konkurenci, a tak se musí bít pouze sama se sebou. O to však větší čest, že snese srovnání s těmi nejlepšími bary. Věřím proto, že v letošním ročníku Bar Awards již Modrá Myš bude bodovat.

Půlnoční drink - nejde o jméno tohoto drinku , jen doba konzumace je jediná věc, kterou si vybavuji :)

1 komentářů:

  1. Pecka ani člověk nemusí moc daleko, všichni víme že v čechách jsou ti nejlepší barmani :-) a 27.7. přijedou všichni do Innuenda :-)

    OdpovědětVymazat

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib