Destilační kotlík |
Botanicals |
Svůj gin jsme si mohli dále dochutit asi dvěma desítkami dalších botanicals, jako je levandule, jádra meruněk, čaj Yorkshire, skořice, jamajské nové koření, muškátový oříšek (ten dodá pepřnatost), kořen lékořice, pelyněk, anglický chmel, kardamon a kůry: pomerančová, citronová, z růžového grepu či mandarinky.
Nyní s odstupem celou akci hodnotíme jako báječnou zkušenost a svých vlastních ginů se velmi ceníme, nicméně přímo na akci jsme byli trochu zklamáni. Čekali jsme, že po celý čas se budeme věnovat očichávání a ochutnávání jednotlivých botanicals a míchat je dohromady vlastnoručně. Bohužel první hodinu se Jake věnoval historii ginu a až poté se dostal k popisování jednotlivých botanicals, které jsme si sice mohli očuchat či osahat v jejich "syrové" podobě, už však ne v té destilované. Když jsme pak diktovali, které botanicals v svém ginu chceme použít, byla to spíše sázka do loterie. Ale i tak to stálo za to a jsem si jist, že naše očekávání, bylo trochu přemrštěné.
Blendování |
Chystáte-li se do Londýna a chtěli byste si také namíchat vlastní gin, máte možnost se přihlásit do vypsaných kurzů na http://portobellostarbar.co.uk/ginstitutelondon/, ovšem za trochu horší cenu než byla ta v rámci Cocktail Weeku.
0 komentářů:
Okomentovat