pátek 20. června 2014

Drink na motivy filmu Někdo to rád horké - Nobody's Perfect

Pavel Novák
Koktejl na motivy crazy komedie Někdo to rád horké (1959) odehrávající se v roce 1929 za dob nejtvrdší americké prohibice, kdy se i tak nějaký alkohol za podvazky zpěvačky Sugar (Marilyn Monroe) vždycky našel. Když se do její dívčí kapely přimotají dva neúspěšní muzikanti převlečení za ženy, začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn, omylů a vtipných dialogů s břitkými narážkami, často řádně dvojsmyslnými.
Drink je rumovým twistem na slavný Manhattan, který si děvčata ve vlakovém kupé cestou na Floridu míchají. Název drinku je pak citací poslední věty filmu, kdy obstarožní a neodbytný milionář Osgood Felding zjistí, že jeho milovaná Dafne je ve skutečnosti muž.

Nobody's Perfect

Receptura:
5 cl Zacapa Centenario
2 cl Antica Carpano Formula infuzovaná kakaovými boby
0,05 cl sherry Pedro Ximenez 12
2 střiky pomerančového bitters

Postup přípravy:
Všechny ingredience nadávkujte do shakeru a silně proshakujte. Přelijte do vychlazené koktejlové skleničky. Zastříkněte pomerančovou kůrou a ozdobte koktejlovou Amarena višní (doporučuji Fabbri) na špízu.

Antica Carpano Formula infuzovaná kakaovými boby - na 0,5 litru vermutu použijte hrst podrcených pražených kakaových bobů (seženete v každém lepším bylinkářství) a nádobu skladujte na teplém místě (např. kávovar) 3-5 dnů. Vermut získá intenzivní čokoládové tony. Pokud Anticu nahradíte za jiný levnější vermut (např. Martini Rosso) nebude to prostě ono, chuť nebude tak intenzivní a výrazná, spíše plochá.

0 komentářů:

Okomentovat

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib