pondělí 23. listopadu 2015

Šesté a poslední narozeniny Innuenda a co dál?

Pavel Novák
V pátek 13. listopadu jsme v baru oslavili šesté a poslední narozeniny, vyšly na den přesně, neboť v pátek 13. listopadu 2009 jsme poprvé otevírali.

Roman, Táňa, Pavel a Petra

Jaké byly?

Naprosto skvělé, jen na základě našeho mailového newsletteru bychom zaplnili bary dva! Takže na všech další kanálech jako je například FB jsme na naše narozeniny ani raději neupozorňovali. Už tento váš velký zájem je pro nás obrovská čest! Speciální narozeninové menu obsahovalo tematické drinky, které jsme opět spárovali s drobným jídlem. Víme, že to máte rádi a my také! Nesmím zapomenout ani na skvělou jazzovou kapelu, která dokreslovala už tak úžasnou atmosféru, kterou jste nám milí hosté, nadělili.
Atmosféru narozenin dobarvil živý jazz

Co znamená poslední?

Četli jste správně, šlo o narozeniny poslední, neboť od prosince už nám prostory baru nepatří, předali jsme je do nových rukou a novému štěstí. Byly jsme tu s vámi šest let, tvrdě jsme budovali dobrou pověst naší adresy, a protože se nám to podařilo, a jak se říká, končit se má v nejlepším, pořádně jsme si tyto narozeniny s vámi užili.

Proč?

Jelikož tento článek píši týden před koncem baru, mám v hlavě asi trochu jiné myšlenky a pocity, než jaké budu mít za další dva týdny, ale přestože jde o splněný sen a šest báječných let, které nám toho tolik daly, čím více se konec baru blíží tím méně chápu, jak jsme to mohli celých šest let zvládnout.

O tom, jak jsme začínali, jsem psal již v zápisku dva roky zpět, loni jsem rekapituloval pátý rok, tak bych se nerad příliš opakoval. Bezesporu šlo o nejlepší roky mého života, bar nám dal strašně moc životních zkušeností, zážitků, a také toho nejdůležitějšího - přátel. Spousta z vás pro nás ze začátku byli anonymní osoby, postupem času jsme se poznávali až se toto barové přátelství přelilo i do našich soukromých životů. Pokud máte někdo pocit, že vám chybíme nebo vám začneme chybět, budeme rádi, když nám napíšete, mail bar@innuendo.cz nám bude fungovat dál. ;) Ale prostě dále to dělat při naší IT práci už nešlo a nenašli jsme správný režim, při kterém by mohl bar fungovat alespoň částečně bez nás.

Vzpomínky

Tak těch je tolik, že by se z toho dal natočit seriál. Od těch (dnes již) vtipných, jako bylo polévání hostů pivem, přes dojemné, kdy jste nám děkovali za nejlepší servis a přátelský přístup jaký jste kdy měli, až po (naštěstí jen jeden) mrazivý, kdy nám parta rugbystů začala demolovat bar a vytrhávat trubky s vodou ze zdi. Ale vlastně to už je dnes s odstupem času také veselá historka a obrovská lekce.

Bylo fajn od vás slyšet: "Vy musíte být majitel. Děláte to s takovým zaujetím." A po každé rumové degustaci, zažít váš potlesk. Dostávat dárky z vašich cest. Zažít tolik lidských příběhů, sledovat, kudy procházíte závěs při vstupu do baru - sami bychom netušili, že je tolik možností! :)
Občas v nás někteří hosté viděli jen hloupá nosítka a o to právě bylo krásnější jim připravit takový servis, který nikdy nezažili.

Párovali jsme koktejly s malými pochutinami

Když řeknu, že jsme naučili Prahu pít rumy, bude to znít hodně troufale, ale minimálně jsme k tomu hodně přispěli. Odnaučili jsme vás pít tuzemáky ale i morgany a přivedli k Zacapě a vůbec k úžasnému světu krásných rumů, ale i whisky a třeba ginů.

Končit se má na vrcholu. Děkujeme, že jste stáli za námi, vraceli se a dali na nás, když jsme se vám snažili nabízet drinky, o kterých jste třeba ani nikdy neslyšeli. Innuendo tu bylo s vámi přesně 2207 dnů a víte, jak to říká Arnold? ;)

Nějaké jiné projekty?

Jak mnozí z vás ví, já i Roman jsme ajťáci a po celou dobu jsme se zároveň věnovali IT. Bar byl úžasný koníček a pěkný přivýdělek, ale hypotéky nám platilo IT.  Roman se tak rozhodl vrátit do IT oběma nohama a rozjíždí svůj vlastní startup www.beenode.cz.
Já se hodlám dále věnovat i barmanství, to už ze srdce nedostanu, budu dále psát tento blog a se svou přítelkyní a naší barmankou Petrou budeme mít konečně více času cestovat a také vařit, a zvát vás k nám domů na balkonové večeře.

A hosté se skvěle bavili



0 komentářů:

Okomentovat

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib