neděle 23. října 2011

Londýnské bary - Notting Hill

Pavel Novák

Dalším místem, kde Londýn žije, je bezpochyby Notting Hill. Nejenže můžete (musíte) navštívit sobotní bleší trhy, nalézt slavné modré dveře, které již nejsou modré, za kterými bydlel Hugh Grant ve filmu nesoucím jméno této krásné čtvrti. Následující dva bary jsme stihli ještě odpoledne po trhu, v sobotu jsou otevřené i odpoledne.



Montgomery Place
31 Kensington Park Road, London W11 2EU
http://montgomeryplace.co.uk/

Bar je hned na začátku kolmé ulice k trhu, a tak  bylo fajn, se tam schovat před odpolední dešťovou přeháňkou (jak jinak). Měli jsme štěstí a barem chytli přímo šéfbarmana Aleše a tentokrát jsme my byli první, kdo na něj spustili česky, šli jsme na jistotu.

Nejen koktejl o páté...

Z Aleše jsme vytáhli zajímavé informace o baru. Třeba, že díky policejní hodině (v půlnoci musejí všechny bary a hospody v Londýně nekompromisně zavřít) se lidé začínají scházet již začátkem večera, aby si jej vůbec stihli užít. Také je jistě zajímavé, že na celou kapacitu baru - 120 míst, musí s přípravou koktejlů vystačit pouze dva barmani a to v případě plného baru znamená i desítky minut čekání na drink, ale lidem to nevadí, přišli se přeci bavit a na skvělé drinky si počkají. O víkendech bývá do baru takový nával, že musejí mít vrátného, který další lidi už dovnitř nepustí. 
A já vím, že už jsem úchylný na záchody, ale zajděte když už nic, alespoň se podívat. Držet hygienu na takové úrovni a navíc v tomto typu baru používat místo papírových ručníků hadrové, zaslouží uznání. Abychom si rozuměli, hadrovými ručníky nemyslím ty smradlavé měsíc neprané pověšené na háčku u umyvadla, ale jednorázové, které po utření odhodíte do "špinavého prádla".
Koktejl Relight my fire.


Portobello Star
171 Portobello Rd
Notting Hill, London W11 2DY,
http://portobellostarbar.co.uk/

Ještě blíže nottinghillskému trhu, tedy přímo v téže ulici, se nachází bar Portobello Star. Asi budete mít šok, ale zde žádný český nebo slovenský barman nepracuje. :)
I v tomto baru  mají otevřeno v sobotu odpoledne, takže doporučuji sem zajít dříve, než si nebudete mít kam sednout a ani stoupnout.
Název drinku jsme už neudrželi, ale dobrý opravdu dobrý byl. :) 
Portobello Star nebyl náš první bar bez československého zastoupení, ale by to náš první náraz v Londýně,  kdy jsme se prostě nedomluvili. V Quo Vadis jsme se dozvěděli o nově připravovaném muzeu ginů, které má být součástí právě některého baru v Notting Hillu. Jenže tenkrát ten večer nabral takový spád, že v kterém přesně baru to je, jsme neudrželi. Tak jsem se snažil anglicky zeptat, zda netuší, kde by to mohlo být, že v Quo Vadis nám říkali, že někde tady. I když jsem svou otázkou zopakoval potřetí a barman se tvářil, že mě konečně chápe, nám po chvíli pátrání v počítači na stůl položil lísteček s adresou do Quo Vadis. :) No nevadí, hlavně že byl milý a ještě nám věnoval do sbírky jejich pěkně zpracovaný koktejlový lístek.

0 komentářů:

Okomentovat

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib