čtvrtek 9. října 2014

Una notte a Bologna - jedna horká noc v Bologně

Pavel Novák
Během loňského letního putování Itálií jsme se zastavili v ráji všech gurmánů - Bologně. Vlastně zcela náhodou a jen díky Romanovi Foltánovi a Zdeňkovi Kaštánkovi jsme se vypravili do Nu Lounge Baru, kde na nás již čekal Daniele Dalla Pola.


Una notte a Bologna
Jeho uvítání bylo neskutečné. Ihned u vchodu nás vzal za ramena a vedl nás do svého krásného baru. Ještě než jsme si stačili sednout, přistála před námi pizza z jeho vedlejší restaurace a kromě jeho fantastických drinků a příběhů nás zásobil i dalším skvělým jídlem. Byli jsme jedni z prvních, kdo si mohl dát drink s ledovými plátky, které přímo před námi vyráběl z nově dovozeného "struhadla na led" z Miami. Díky němu jsme v Bologně zažili noc, na kterou se nezapomíná. Nejen, že nás nadšeně provedl celým barem, dokonce nám na pár chvil svěřil i svoji vzácnou sbírkou původních karibských TIKI barových lístků. Jeho pohostinnost a zápal pro věc mě uhranula natolik, že jsem všechny naše zážitky a dojmy promítl do tohoto drinku. A protože je Daniele zároveň brand ambassador Fabbri, tento drink nemohl vypadat jinak.

Una notte a Bologna

Receptura:
3x střik absinthu St. Antoine z flakonu
5 cl Sailor jerry
2 cl Amaretto Disaronno
2 cl Dolin Dry vermuth
1 cl cherry brandy
1 cl sirup z Fabbri Amarena višní
1 cl čerstvé limetkové šťávy
4 cl brusinkového džusu
6 kapek vanilkového bitters

Postup přípravy:
Drink se připravuje do keramické nádobky od boloňských višní Fabbri. Nádobu nejprve aromatizujeme absinthem a nadávkujeme do ní zbytek ingrediencí. Naplníme tříští a míchací lžící pořádně promícháme. Doplníme tříšť a ozdobíme pocukrovanou mátou a višničkami na špízu.

0 komentářů:

Okomentovat

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib