Barmanská momentka - Simone Caporale, Petra Vondrová (Innuendo Bar), Alex Kratěna |
V tomto díle však udělám výjimku (a v druhém ještě jednu). Zvu vás do jednoho z nejúžasnějších (nejen) barových míst na této planetě, do Londýnského hotelu Langham. O Artesian Baru v hotelu Langham jsem již psal, ovšem v té době to ještě nebyl čerstvý výherce soutěže Tales Of The Cocktail Spirited Awards v kategorii World's Best Hotel Bar 2012. Jak jsme se znovu mohli přesvědčit, zcela zasloužený.
Do Artesianu jsme přišli v sobotu kolem jedenácté večer, trochu jsme se vecpali na stojáka přímo k baru. Přestože byl bar obsypán žíznivými a dobře se bavícími hosty a všechna místa k sezení byla obsazena, bylo o nás královsky postaráno (na toto si prosím vzpomeňte, až v druhém díle budu psát o baru Nightjar). Za barem jsme tentokrát chytli šéfbarmana Alexe Kratěnu a Simone Caporaleho (který začátkem loňského léta navštívil se svým seminářem i Prahu). Oba hýřili dobrou náladou a lahodné drinky míchali s obrovským nadhledem, že se lidé nemohli nebavit. Zapomeňte na nudné a sterilní hotelové bary, tohle je show, přátelé!
Palm Court - Langham Hotel
Regent Street, 1C Portland, London, UK W1B 1JA
Naprosto dokonalá obsluha a servis drinku Transition |
Artesian není jediným místem, kde si v Langham Hotelu můžete dát drink. Palm Court bych popsal jako lounge, kde si v krásném klidném prostředí vychutnáte skvělé drinky, šampaňské či cokoliv, na co máte chuť. Navíc si zarelaxujete u poslechu živé jazzové muziky nebo prostě proberete všechny strasti vašeho obchodního či soukromého života. Tohle prostě musíte zažít!
My se trefili do termínu, kdy díky spolupráci s mikrodestilerií Sipsmith Palm Court uváděl speciální večery pod názvem Sipsmith Gin Palace, při kterých byly servírovány drinky z tohoto úžasného ginu společně s drobnými pochutinami. To jsme si nemohli nedat!
Transition
Sipsmith Gin, aperitiv Byrrh, Mandarin Bitters, Maraschino. Mimochodem Byrrh je úžasné francouzské pití i jen tak na ledu. Bohužel Pernod-Ricard jej do Čech nedováží.
Spontaneity
Sipsmith Gin, Falernum, limetková šťáva, Peychauds, sezamový olej, list Shiso. Drink je servírován společně s japonským komiksem.
Secret Method
Transition
Sipsmith Gin, aperitiv Byrrh, Mandarin Bitters, Maraschino. Mimochodem Byrrh je úžasné francouzské pití i jen tak na ledu. Bohužel Pernod-Ricard jej do Čech nedováží.
Transition |
Čokoládovo-pralinkový mousse na jablečno-zázvorovém chlebíčku |
Spontaneity
Sipsmith Gin, Falernum, limetková šťáva, Peychauds, sezamový olej, list Shiso. Drink je servírován společně s japonským komiksem.
Spontaneity a Cornwallský krab s okurkou a shiso |
Secret Method
Sipsmith Gin, Sipsmith Vodka, aperitiv Americano Cocchi, citronová šťáva, limetková šťáva, cukr.
Secret Method |
Mramorový jahodový cheesecake se sušenkou zn. Jammie Dodger |
Od Palm Courtu jsme neměli žádná velká očekávání, ale takový famózní začátek večera jsme opravdu nečekali. A nezapomeňte od nás pozdravovat!
0 komentářů:
Okomentovat