pátek 8. února 2013

Londýnské Bary - Langham Hotel

Pavel Novák
Barmanská momentka - Simone Caporale, Petra Vondrová (Innuendo Bar), Alex Kratěna 
Před rokem jsem zde psal o londýnských barech, které jsme navštívili a stály za to. Byly to bary v Soho, City a Notting Hillu. V letošním seriálu si jich představíme několik nových, respektive pro nás nových, kde jsme ještě nebyli a o kterých jsem tu vloni nepsal.
V tomto díle však udělám výjimku (a v druhém ještě jednu). Zvu vás do jednoho z nejúžasnějších (nejen) barových míst na této planetě, do Londýnského hotelu Langham. O Artesian Baru v hotelu Langham jsem již psal, ovšem v té době to ještě nebyl čerstvý výherce soutěže Tales Of The Cocktail Spirited Awards v kategorii World's Best Hotel Bar 2012. Jak jsme se znovu mohli přesvědčit, zcela zasloužený.



Artesian Bar - Langham Hotel
Regent Street, 1C Portland, London, UK W1B 1JA


Do Artesianu jsme přišli v sobotu kolem jedenácté večer, trochu jsme se vecpali na stojáka přímo k baru. Přestože byl bar obsypán žíznivými a dobře se bavícími hosty a všechna místa k sezení byla obsazena, bylo o nás královsky postaráno (na toto si prosím vzpomeňte, až v druhém díle budu psát o baru Nightjar). Za barem jsme tentokrát chytli šéfbarmana Alexe Kratěnu a Simone Caporaleho (který začátkem loňského léta navštívil se svým seminářem i Prahu). Oba hýřili dobrou náladou a lahodné drinky míchali s obrovským nadhledem, že se lidé nemohli nebavit. Zapomeňte na nudné a sterilní hotelové bary, tohle je show, přátelé!

Langham Martini v originální rozkládací "skleničce"




Palm Court - Langham Hotel
Regent Street, 1C Portland, London, UK W1B 1JA

Naprosto dokonalá obsluha a servis drinku Transition
Artesian není jediným místem, kde si v Langham Hotelu můžete dát drink. Palm Court bych popsal jako lounge, kde si v krásném klidném prostředí vychutnáte skvělé drinky, šampaňské či cokoliv, na co máte chuť.  Navíc si zarelaxujete u poslechu živé jazzové muziky nebo prostě proberete všechny strasti vašeho obchodního či soukromého života. Tohle prostě musíte zažít!
My se trefili do termínu, kdy díky spolupráci s mikrodestilerií Sipsmith Palm Court uváděl speciální večery pod názvem Sipsmith Gin Palace, při kterých byly servírovány drinky z tohoto úžasného ginu společně s drobnými pochutinami. To jsme si nemohli nedat!

Transition
Sipsmith Gin, aperitiv Byrrh, Mandarin Bitters, Maraschino. Mimochodem Byrrh je úžasné francouzské pití i jen tak na ledu. Bohužel Pernod-Ricard jej do Čech nedováží.

Transition
Čokoládovo-pralinkový mousse na jablečno-zázvorovém chlebíčku

Spontaneity
Sipsmith Gin, Falernum, limetková šťáva, Peychauds, sezamový olej, list Shiso. Drink je servírován společně s japonským komiksem.
Spontaneity a Cornwallský krab s okurkou  a shiso

Secret Method
Sipsmith Gin, Sipsmith Vodka, aperitiv Americano Cocchi, citronová šťáva, limetková šťáva, cukr.

Secret Method

Mramorový jahodový cheesecake se sušenkou zn. Jammie Dodger
Od Palm Courtu jsme neměli žádná velká očekávání, ale takový famózní začátek večera jsme opravdu nečekali. A nezapomeňte od nás pozdravovat!

0 komentářů:

Okomentovat

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib